2017. április 25., kedd

Laptop kiegészítők, tartozékok

A Budapesti Laptop Hardver fesztiválon sok érdekességgel ismerkedhettünk meg.

Így például A laptop billentyűzet használatának 5 fontos szempontja kiállításon szemléletesen bemutatták a kiállítók a notebook billentyűzet használhatóságának főbb szempontjait, különös tekintettel azokra, akik egész nap ülő munkát végeznek és a klaviatúra szinte összenőtt a kezükkel. Nagyon nem mindegy, milyen kialakítású ez a tartozék. Ha a laptopunk kiválasztásakor alaposan felmérjük a dizájnt, az akkumulátor élettartamát, akkor legalább ilyen fontos a billentyűzet megfelelőségének a vizsgálata.A fenti DELL klaviatúra betűi például gömbölyített billentyűkön kaptak elhelyezést.

Izgalmas volt a helyszínen rendezett laptop táska divatbemutató is, erről Néhány fontos laptop kiegészítő és tartozék címmel számolt be BDK ajánló blogja, hangsúlyozva, hogy notebookod, mint hordozható személyi számítógép, hűséges társad a hosszú bel- és külföldi utazásokon, zsúfolt és unalmas összejöveteleken (pártértekezlet, brrrrr), de akár egy forgalmas bevásárlóközpontokban is, amikor leülsz szusszantani egyet. Hű laptopod még az ágyba is elkísér és vég nélkül lejátssza a kedvenc zeneszámaidat. Ezért megérdemel egy divatos táskát. A laptoptáska mint kiegészítő tartozék divatcikk és szükséglet egyszerre. Tartsd biztonságos és kényelmes helyen a laptopod egy hordtáskában - szól a jótanács.

A kiállítás fő tematikája ez volt:

Biztosítson tárhelyet a fontos adatok számára

A prospektusból:

Nem fogja megbánni, ha egy hordozható merevlemezt hord magánál


Nyaraláskor készülő képek és videók gyorsan túllépnek egy kis merevlemez keretein. Gyorsabban elfogy majd a tárhely, mint gondolnád, és általában ez a legkevésbé alkalmas pillanatban szokott bekövetkezni, s akkor lázasan kutathatod a fölöslegessé vált, törölhető adatokat. Ne számíts arra, hogy felhőben tárolhatod majd az adataidat, hiszen sosem tudhatod, mikor lesz Wi-Fi hozzáférésed.

Az adatok megszűrése, ill. a takarítás újévi fogadalomként megállja a helyét, de egyelőre szerezz be egy hordozható merevlemezt, hogy felhalmozhasd a gigabájtokat. Ezek a meghajtók elég kicsik ahhoz, hogy elférjenek egy táskában és nagy a tárolókapacitásuk. Egy tipp: titkosítsd a saját biztonságod érdekében.

Egy minőségi fülhallgató is hasznos lehet


Reptéren ragadva vagy autóban várakozás közben alkalom nyílik egy kis szórakozásra. Zene, filmek, játékok és webes böngészés kéznél vannak, de szükséged lesz egy tisztességes fejhallgatóra, hogy a legjobb hangminőségben élvezhesd ezeket, nem zavarva a körülötted levőket.

Mindegy, hogy egy vadiúj laptopod van éppen, vagy kitartasz egy régi és megbízható laptop mellett, biztosítsd számára az elérhető legjobb kiegészítőket, hogy sose hiányozzon a móka a mobil számítástechnikából.



hordozható tárhely, külső winchester, laptop billentyűzet, merevlemez, laptophasználat, laptop táska

1 megjegyzés: