2021. április 11., vasárnap

Ezeket ellenőrizd, mielőtt használt laptopot veszel!

használt laptop

Használt laptopot szeretnél vásárolni, de nem vagy benne biztos, hogy jól teszed? Biztos, hogy egy már régebbi eszköz esetén előjöhetnek olyan hibák, amik egy új notebooknál még biztosan nem jönnek szóba. De vajon mit érdemes ellenőrizni, mielőtt használt számítógépet veszel? Ebből a cikkből minden kiderül!

Mire lesz szükséged?

Első körben érdemes átgondolni, hogy mire is van szükséged pontosan. Milyen tevékenységekhez kell az eszköz? Ez alapján tudod meghatározni, hogy mekkora memóriával és processzorral rendelkező laptopot kellene vásárolnod. Általánosságban igaz, hogy a legtöbb otthoni feladathoz szükséges számítógépnek nem kell komoly eszköznek lennie. Emailek írásához, dokumentumok kezeléséhez, közösségi honlapok használatához egy 4 GB-os, 2 GH-z-s verzió már bőven megteszi. Ennél komolyabb home office-hoz, amikor már képeket és videókat is szerkesztesz, ajánlott erősebb processzorú notebookot venned.

Ellenőrizd a laptop akkumulátor üzemidőt!

Nagyon fontos, hogy vásárlás előtt nézd meg, hogy milyen a laptop akkumulátor üzemideje! A notebook fő előnye, hogy nem vagy vele helyhez kötve, azonban, ha az akksi már rossz állapotban van, akkor ezt a pozitívumot nem tudod hasznosítani. Használt eszköz vásárlása előtt tehát mindenképpen ellenőrizd le az akkumulátort! Ennek üzemideje nagyon sokban függ attól, hogyan és mennyi ideig használták a gépezetet, de attól is, hogy mennyit állt használatlanul töltés nélkül. Esetleg állandóan be volt dugva? Egyik sem tesz jót az akksinak hosszabb távon.

Milyen márkát válassz?

Ha egy használt eszköz túl olcsó, nem jelenti azonnal azt, hogy rossz minőségű is. Egy márkás notebook persze jóval tovább bírja, hiszen komoly mérnöki munka áll annak tervezése mögött. Egy nagyobb gyártó nem engedheti meg magának, hogy gyenge számítógépet dobjon a piacra. Idővel persze ezek ára is csökkenni fog, így egy pár éves notebookot jóval olcsóbban tudsz majd megvásárolni magadnak. Egy jó állapotban lévő régebbi laptop átlagos felhasználás mellett még egy ideig biztosan kiszolgál majd. Persze az sem mindegy, hogy azt a márkás terméket kitől vásároltad meg, így egy használt eszköz vétel bizalmi kérdés is egyben.

Összegezve

Ha használt laptop vásárlására adod a fejed, akkor érdemes pár szempontot figyelembe venned. Van ugyanis néhány dolog, ami felett nem hunyhatsz szemet. Mielőtt megveszed az kiválasztott eszközt, mindenképp nézd meg a laptop akkumulátor üzemidejét! Egy notebook legfőbb előnye, hogy hordozható, nem vagy helyhez kötve. Ám, ha az akksi rossz állapotban van, akkor ezt az előnyt sosem tudod igazán kihasználni.

 




használt laptop

5 megjegyzés:

  1. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

    VálaszTörlés
  2. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

    VálaszTörlés
  3. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

    VálaszTörlés
  4. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

    VálaszTörlés
  5. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

    VálaszTörlés