2017. március 3., péntek

A laptop bekapcsolása

Útmutató - Laptophasználat, üzembe helyezés

Alig hihető, de akadnak újsütetű laptoptulajdonosok, akiknek fogalmuk sincs, hogyan kell üzembe helyezni egy ilyen hordozható személyi számítógépet. Őket igazítjuk el - Téged igazítunk el.
    1. Ha Ön használatba kívánja venni a frissen vásárolt notebookot otthonában vagy munkahelyén, netán egy netcaféban, ahová beült első laptopjával, csatlakoztassa a villanyhálózatba a töltőt a legközelebbi fali aljzatba való bedugással. A laptopnak mint személyi számítógépnek az akkumulátor a gyenge pontja, különösen, ha a laptopot intenzíven használja - és hosszú ideig. Hacsak nem vagyunk valahol távol a szabadban vagy kietlen-civilizálatlan helyen, ahol nincs hálózati áram, feltétlenül laptop töltő kábel használatával üzemeltessük a notebook készüléket, s amíg lehet, hagyjuk a laptopunkat csatlakoztatva.
    2. Helyezze az alsó részével lefelé a laptopot arra az asztalra, amely előtt ül és dolgozni vagy szórakozni kíván. Teheti az ölébe is, de ez nem jelenti azt, hogy mindig ez a legjobb, vagy legmegfelelőbb hely. Próbáld (igen, néha áttérünk tegezésre ebben a blogban) megtalálni kényelmes szögben a csukló és kéz helyzetét - ez azt jelentheti, mozogj a laptop körül, járhatsz afféle örömtáncot is, amíg meg nem találod a legjobb helyzetet a magad számára.
      Ne helyezze a laptopot puha, bolyhos vagy pláne bozontos felületre, amely képes blokkolni a szellőzőnyílásokat. A legtöbb laptopon ventilátor-nyílások találhatók az oldalán és alján, ezeken keresztül lélegzik a notebook tüdeje. 
    3. Emelje fel a fedelet. Úgy nyissa meg a készüléket, hogy a képernyőlátás szöge biztosítsa annak kényelmes használatát. A legtöbb laptopon van valamilyen kapocs vagy retesz, amely lehetővé teszi a képernyő megnyitását. Egybe a vita lezárását is,
      Ha a laptop nem nyílik meg Ön előtt teljes őszinteséggel, ne erőltesse! Keresse meg a retesz helyét. Nem kell erőltetni a képernyő felnyitását azért sem, mert hátha már nyitva van.
      Ne húzza a fedelet túl messzire. A 45 fokos tompaszög az, amennyire leginkább a laptopnak nyitottnak kell lennie. A fedél vagy csuklós mechanizmus lehet később sérült vagy törött, ha tovább húzzuk az időt. 
    4. Laptop kijelző bekapcsolása - laptophasználat
      Keresse meg a bekapcsoló gombot, és kapcsolja be a bekapcsoló gomb bekapcsolásával a laptopkészülék kapcsolóját. A legtöbb laptopon a bekapcsoló gomb kissé a billentyűzetet mögött található. De nem kell emiatt megkerülni a gépet, tapogassa ki. A bekapcsoló gombot általában megjelölik egy egyetemleges szimbólummal, ez pedig egy fent megnyitott körvonal, abban félig benne egy függőleges egyenes. Van, akit a vulva és a pénisz találkozására emlékeztet. 
    5. Használja a laptop mutatóeszközeit. A legtöbb számítógépen ez egy sima érintés-érzékeny terület, az úgynevezett trackpad, amely lehetővé teszi, hogy használja az ujját a fekvőegér hasán. Egyszerűen csúsztassa egyik ujját le-fel és jobbra-balra a trackpad területen a kurzor mozgatásához.
      Egyes laptopok fel vannak szerelve egy érintőleges tollal. A tollat is csatolni kell a laptophoz ezekben az esetekben. Mutasson a tollat, mint a képernyőn valamit kijelölni kívánó mutatót, majd nyomja a tollat ​​a képernyőre, hogy kattintson. Ne ékeskedjen idegen tollakkal.

    További olvasmány: Laptop akku első töltése - új Asus adapter

    Laptop bekapcsolása billentyűzettel

    A legtöbb táskaszámítógép beállítása lehetővé teszi, hogy az indítógomb helyett a billentyűzetről kapcsoljuk be a laptopot. Erről majd legközelebb írunk részletesen a Laptop bekapcsolás alternatív módszerekkel c. cikkünkben. Vagy nem.

    Használt laptop szerviz, Helyes laptophasználat - új notebook bekapcsolása, képernyő bekapcsoló gomb - hordozható számítógépek, PC monitor. Asus laptop töltő. Akkumulátor első feltöltése

    7 megjegyzés:

    1. lehet, hogy senki nem látja majd a kétségbe esett kérdésemet, de azért felteszem:
      Vásároltam egy LENOVO 320 tipusú laptop számítógépet. Az első üzembehelyezés lépéseinél eljutottam a dátum/idő beállításhoz, és itt el is akadtam, mert a gép kijelöl egy C:/> (a / jelölés forditva van) és nem tudom mi a válasz, vagy mit szükséges beütni. A gépen előtelepített Win10 van. Hogy jutok el arra a pontra, hogy végre használni lehesen a laptopot. Üdvözlettel: Geri

      VálaszTörlés
      Válaszok
      1. javaslom, hogy itt kérjen tanácsot: +36 30 732 6750

        Törlés
      2. Nekuk az baj hogy be se akar kapcsonli

        Törlés
    2. Nekem is ez a gondom ha igrn higyan?

      VálaszTörlés
    3. Nekem is ugyan az a gondom van

      VálaszTörlés