2017. március 21., kedd

Notebook használat repülőgépen

Asus laptop töltés repülőgépen

Légi járműveken ma már nemcsak a WiFi-hálózat engedélyezett okostelefonok használatához, hanem a mobil eszközök töltéséhez 110/230 Voltos váltóáram-csatlakozót is találhatsz minden ülés alatt. Vidd magaddal a repülőre Dell vagy Asus laptoptöltődet!

Persze azért vannak kivételek. Mert bár a noteszgép mindennapi használati eszközünkké vált,

nem mindenki vihet fel laptop hardvereszközt a repülőgépekre!

A friss hír szerint egyes muzulmán államok polgárai nem vihetnek az utastérbe notebook számítógépet vagy digitális fényképezőgépet az USA-ba tartó légijáratokon. Erről rendelkezik az illetékes amerikai hatóság, mely tömeges e-mailben értesítette az érintett légitársaságokat - számol be róla ez a hírforrás: Gumiszoba | Gépnarancs | 2017. március 21. | A Nem mindenki vihet fel mostantól laptopot a repülőgépekre bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége engedélyezve van.

laptop hardvereszköz használat repülőgépen

Kilencvenhat órán belül van joguk fellebbezni a döntés ellen a Transport Safety Administration-nél (TSA) a légitársaságoknak. A feketelista nem nyilvános, de a sajtó tudni véli, hogy ezúttal az USA több szövetséges állama is szerepel rajta. Donald Trump korábbi feketelistáin nem szerepelt sem Szaúd-Arábia, sem Jordánia, sem pedig az Emirátusok. Most viszont állítólag mind a három állam polgárait érinti a tilalom, annak ellenére, hogy ezek az országok az USA legjobb szövetségesei a Közel-Keleten. De szeptember 11-én a terroristák többsége Szaúd-Arábiából származott, éppúgy, mint az Al-Kaida később megölt vezére, Oszama bin Laden. A feketelistán természetesen szerepel még Irak, Szíria, Jemen stb.

Mire vonatkozik pontosan a tilalom? A sajtó értesülései szerint ezeknek az államoknak a polgárai csak okostelefont vihetnek magukkal az utastérbe, másféle digitális eszközt nem! Tehát sem laptopot, sem táblagépet, legyen bár Asus vagy Dell, sem digitális fényképezőgépet. Az ok: terrorveszély.


Donald Trump már a választási kampány során is hangsúlyozta: leszámol az Iszlám Állammal, mely folyamatosan terrorakciókat hajt végre a nyugati világ ellen. A hurok szorul a dzsihádharcosok körül Szíriában és Irakban, de az önjelölt kalifa arra szólította fel híveit: hajtsanak végre terrorakciókat mindenütt a nyugati világban. Nemrég Párizsban Orly repülőterén lőttek le egy iszlamista terroristát a francia katonák.

A terrorelhárítóknak komoly gondot jelent, hogy a dzsihádharcosok jelentős része valamilyen nyugati állam polgára, aki a legmodernebb noteszgéppel és vezeték nélkül tölthető mobileszközzel rendelkezhet. Az Orly repülőtéren lelőtt merénylő Párizsban született és francia állampolgár volt. A mostani amerikai szigorítás nem vonatkozik a muzulmán vallású amerikai állampolgárokra, mert ez diszkrimináció lenne. A terrorelhárítók viszont éppen attól tartanak: az Iszlám Állam amerikai polgárokra vagy más nyugati állam polgáraira bízza a terrorakciók végrehajtását Európában vagy Észak-Amerikában. Ez ellen pedig nem véd meg az újabb szigorítás, mely egyes muzulmán államok polgárainak megtiltja, hogy okostelefonon kívül más digitális eszközt, tabletet vagy ultrabookot vigyenek magukkal az utastérbe az akár Budapestről Amerikába tartó légijáratokon.


Asus töltő - Dell laptophasználat Bp

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése