2017. március 12., vasárnap

USB-s winchester laptophoz

Hordozható USB-s merevlemez Notebook használathoz

Soha nem elég a tárhely. Nagy asztali gépeket könnyű felturbózni plusz tárhelyekkel anélkül, hogy a meglévőt babrálni kellene, van a házban hely dögivel, benyomsz egy vinyót pluszban és annyi. De a táskaszámítógép-tulajdonosok (magyarul: akiknek van laptopjuk) minduntalan szembetalálják magukat az akkut  helyhiánnyal. Márminthogy nem az akkut nincs hová rakni, hanem a helyhiány az, ami akkut problémát jelent.

Ilyenkor megoldás lehet a tenyérben elférő, USB-s hordozható merevlemez. Egy ilyen kütyü csak 100-150 gramm tömegű (de vannak már könnyebbek is), így egyszerre nyújt hordozhatóságot és nagy, általában 160 és 500 GB közötti kapacitást. Persze valamelyik világcég időről időre kijön egy leglegleg gigaterracsillió babszemnyi tárhellyel, de egyelőre mi maradjunk a használhatóság, ésszerűség és árban való hozzáférhetőség keretei között.

Egy biztos, te is okosan teszed, ha lemented digitális és mindennapi munkafájljaidat, a betározott webtartalmakat, szövegeidet, képeidet és az esküvői videódat a mobil meghajtóra.

Az ilyen kütyük stílusos külsejükkel a laptop tökéletes kiegészítője szerepre pályáznak és minden modern hipszternek féltett amulettjévé válhat. A hordozható winchester az USB 2.0 portról kapja az energiát (1 x USB 2.0 csatoló), ezért nem kell külső tápellátást biztosítani számára, csak be kell dugni a laptopba. Dugni pedig, tudjuk, jó dolog.

Hogy nyugodtak legyenek az éjszakáid, az eszközhöz a nagyobb biztonság érdekében beszerezhető a Nero BACKITUP 4 Essentials szoftvert, amely segít a notebook vagy a PC merevlemezének biztonsági - és biztonságos - mentésében. Szolgáltatásai közé tartozik a szinkronizálás és a teljes vagy kijelölt állományra kiterjedő biztonsági mentés.

Immáron tizenkét év telt el azóta, hogy a Sony által piacra dobott Micro Vault Pro nevű USB-s külső tárolóegység megjelent. A hardvereszközben egy 1 hüvelykes merevlemez lakott, amelynek kapacitása mindössze 5 GB volt. A 73 x 50 x 13 mm méretű egység egy kihajtható USB 2.0 csatlakozóval volt kontaktáltatható a laptophoz. A gyártó fájlszinkronizációt támogató Auto Sync szoftvert mellékelt a 219 € áron piacra kerülő külső vinyóhoz. Ma egy tízszer nagyobb tárhelyű pendrájv tízszer olcsóbb. Mi sem fejlődik gyorsabban, mint a számtech.

Olvasd ezt is:
merevlemez, usb csatlakozó, hordozható tárhely, külső winchester ára, beépítő keret

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése