2017. április 16., vasárnap

Az Apple Toshiba Chip Unit befektetése

Az Apple állítólag a Toshiba Chip Unit-ba való több milliárdos befektetést fontolgat

toshiba szerviz budapest
Toshiba laptop modell - márkaszerviz
Az Apple Inc a Foxconn-hoz csatlakozna, hogy a Toshiba Corp félvezető üzletére licitáljanak - ez a legújabb fordulat a világ második legnagyobb flash memória chip eladásban.

Az amerikai technológiai óriás több milliárd dollárt szeretne befektetni, hogy legalább 20% érdekeltséget képviseljen, egy olyan terv részeként, mely által aToshiba részleges tulajdonos marad, így az üzlet amerikai és japán ellenőrzés alatt állhat.

Az elképzelés szerint el kell oszlatni a japán kormány aggodalmait arra vonatkozóan, hogy az érzékeny technológia olyan módon kerül befektetőkhöz, hogy az potenciális veszélyt jelenthetne a nemzetbiztonságra nézve.

Az Apple nem kommentálta azonnal az eseményeket. Tajvan Foxconn-ja, hivatalos nevén Hon Hai Precision Industry szintén megtagadta a választ. A Toshiba szóvivője azt mondta, hogy nem tud véleményt formálni ezekről a tranzakciókról.

Foxconn, mely részt vett a chip eladás aukciójának első fordulójában, egy nemzetbiztonsági kockázatnak számított a Kínához fűződő kapcsolatai miatt. NHK szerint az Apple azt szeretné, hogy a Foxconn legalább 30%-ot birtokoljon a Toshiba chip üzletből.

Részesedés a globális laptop memória gyártásban


Az Apple Inc hardver gyártó világcég befektetése az első közvetlen részesedést jelentené a globális memória chip gyártásban, mivel az a célja, hogy stabil ellátást biztosítson a kulcsfontosságú komponensekből. A Samsung Electronics a legnagyobb flash memória chip gyártó, őt követi a Toshiba, SK Hynix és a Micron Technology Inc.

A Toshiba Notebook Co. szűkítette a chip egységgel kapcsolatos ajánlattevőinek körét a következő négyre: AEÁ chip gyártó Broadcom Ltd, mely kapcsolatban áll a Silver Lake Partners LP-vel, SK Hynix, Western Digital és Foxconn, a világ legnagyobb szerződéses elektronikai gyártója.

Az Inc. Apple Laptop Service nem volt az említett négy pályázó között. Nem világos, hogy az Apple részt vett volna az árverés első fordulójában, mely a források szerint tíz ajánlatról szólt.

A Toshiba részvények több mint 5 százalékot estek pénteken, majd a Bloomberg jelentése szerint a chip üzlet eladást ideiglenesen felfüggesztették, hogy a wstern Digital álatl felvetett aggályokat kezeljék.

Forrás: Honlap szerviz Budapest 13 - Toshiba, Samsung és Apple laptop márka szerviz

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése