2017. augusztus 19., szombat

Nyomtató & scanner laptophoz




laptophoz csatlakoztatott nyomtató
Akár asztali PC-t használt, akár laptopot, a benne rejlő lehetőségeket akkor tudod teljes körűen kihasználni, ha számos kiegészítőt csatlakoztatsz hozzá. A legfontosabb perifériák közé tartozik a nyomtató és a szkenner - ezeknek fokozott mértékben látod a szükségét, ha olyan munkát végzel, amely során papíralapú dokumentumok készítését és képek beolvasását és meg kell oldanod: előbbire a printert, utóbbira a scannert használhatod. Persze praktikusabb, ha ez nem két külön készülék, hanem egyetlen olyan, amely mindkét feladat ellátására alkalmas.

Multifunkciós készülékek: nyomtató & scanner


Többfunkciósnak nevezünk például az olyan készüléket, mely nyomtatót és scannert egyesít magában, ez a termék újabban egyre népszerűbb a felhasználók körében.

Időnként szükséges kinyomtatni egy-egy dokumentumot, vagy digitális másolatot készíteni egy igazolványról vagy dokumentumról - a multifunkciós készülék mindkét problémára megoldást kínál és sokkal előnyösebb befektetést jelent, ha a nyomtatót és scannert nem külön-külön vásároljuk meg: olcsóbb egy terméket megvenni kettő helyett és kevesebb helyet is foglal el.

Következzen néhány ajánlat a multifunkciós készülékek gazdag kínálatából. Előtte viszont fontos megérteni, hogy milyen nyomtatási technológiák léteznek, mennyibe kerülnek a nyomtatási patronok, mert összességében ezekre többet kell majd költeni, mint magára a multifunkciós eszközre.

Tintasugaras nyomtató vagy lézernyomtató?


Amikor egy ilyen multifunkciós készüléket szeretnél vásárolni, két nyomtatási technológia közül kell választanod: a tintasugaras vagy lézeres változat közül. Mindkettőnek megvannak az előnyei és hátrányai, fontos, hogy a munkádhoz legalkalmasabbat válaszd a következő szempontok alapján:

  • Nyomtatás minősége: Egy tintasugaras nyomtatóval készült képek felbontása jobb minőségű, mint a lézeres technológiával ellátott nyomtató esetében. A tintasugaras nyomtatók előnye viszont nem lényeges, mikor szöveges dokumentumokat nyomtatunk.
  • Nyomtatási sebesség: A lézernyomtatók általában több oldalt képesek nyomtatni egy adott időintervallumban, mint egy tintasugaras nyomtató. A gyártói előírásokat nem kell szó szerint értelmezni, ugyanis a valódi nyomtatási sebesség mindkét esetben kisebb lehet 20-30%-kal.
  • Papírtároló kapacitás - A tintasugaras nyomtatók esetében van egy doboz, melyben 50-150 lap fér el, míg a lézeres képes 150-250 lapot tárolni. Ezért, ha sokat szeretnél rövid időn belül nyomtatni, a lézeres nyomtató a jobb választás.
  • Patronok ára: A tintasugaras nyomtatók esetében az eredeti patronok nagyon drágák, ám újra lehet tölteni őket többször is, viszonylag olcsón. Ugyanakkor vannak szintén megfizethető áron kompatibilis patronok is. Egy tintapatron kb. 100-200 oldalt képes kinyomtatni, tartalom típusától függően. Ezzel szemben a lézerpatronok a tintasugarasnál valamivel többe kerülnek, de van néhány előnyük: több mint 2000 oldalt képesek nyomtatni és többször lehet őket újratölteni.
  • Méret és súly - Általában a tintasugaras nyomtatók kisebb méretűek és kisebb súlyúak, mint a lézeres változatok. Azonban ezek a funkciók nem bírnak nagy jelentőséggel, hiszen nem fogjuk gyakran költöztetni a nyomtatónkat. 
  • Ár - A multifunkciós tintasugaras nyomtató ára alacsonyabb, mint egy lézeres nyomtatóé. Ennek köszönhető tulajdonképpen, hogy a lézeres nyomtatókat elsősorban az üzleti közegben használják, ám ha a többi előny hasznos számodra, a befektetés jónak számít.
Példák kimagasló minőségű és teljesítményű tintasugaras nyomtatókra:

canon tintasugaras nyomtató


- Canon Pixma MG2550s
- Canon Pixma MX495
- HP DeskJet Ink Advantage 5575
- Canon PIXMA G2400
- Epson L386

Példák kimagasló teljesítményű és minőségű lézeres nyomtatókra:

lézer printer - laptop használat
Tablethez, laptophoz is csatlakoztathatsz lézernyomtatót


- Xerox WorkCentre 3025
- Canon MF3010
- Samsung Xpress M2675F
- HP Laserjet Pro M130nw MFP
- HP Laser Jet Pro MFP M176n

Laptop kiegészítők. Nyomtató és szkenner csatlakoztatása laptophoz. Tintasugaras nyomtató, lézerprinterlaptophasználat, nyomtató, szkenner, tintasugaras nyomtató, lézer printer használata notebook hordozható számítógéphez

Laptop asztal nyomtatóval


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése