2018. április 22., vasárnap

A laptop javítása - árak

A notebook javítás ára sok összetevőtől függ

Amennyiben márkás noteszgép vagy táblagép van a tulajdonunkban és meghibásodásakor még nem járt le a garanciája, mindképpen érdemes márkaszervizbe vinni. Ez nemcsak azért célszerű, mert a jótállási időn belül bizonyos alkatrészek cseréje ingyenes, lévén a garancia épp ilyen esetekre vonatkozik, hanem azért is, mert eredeti gyári alkatrészre cserélik az elromlottat.

lenovo laptop szerviz árak
Laptop javítása budapesti márkafüggetlen szervizben. Díjszabás, szerviz árak

Laptop szerviz árak - hiba javítás

A garanciaidőn túli hibákat azonban nem feltétlenül ésszerű márkaszervizben elhárítani. Egy Apple vagy HP szervizben például elég durva árat kérnek el mind a cserealkatrészekért, mind a beszerelési munkáért. Márkafüggetlen laptopszervizben azonban számíthatunk rá, hogy az eredeti gyári cuccokkal gyakorlatilag azonos tudású, de jóval olcsóbb proci vagy vinyó kerül a házba. Az ilyen szervizekben a javításához mindig gyári vagy a gyárival egyenértékű (utángyártott, helyettesítő) új, illetve lehetőség esetén az eredetinél akár jobb minőségű alkatrészt használnak. Ezekben a javítóműhelyekben a legmodernebb szervizi eszközöket, berendezéseket és szerelési eljárásokat használják a sikeres hibaelhárítás érdekében. Ráadásul a helyben vásárolt eszközök beszerelése ingyenes, csak az alkatrész árát kell kifizetni, a csere munkadíja benne van az árban.

Szervizi díjszabás Budapesten

Példaként felhozzuk egy átlagosnak mondható budapesti laptopszerviz garancia utáni anyag- és munkadíjait. Fontos: a garancia utániság a laptop státusára vonatkozik, nem a munkára vagy a beszerelt alkatrészre: ezekre a szervíz mindig garanciát vállal.
  • Asus, Acer, Dell notebook videokártya javítása, vcseréje, BGA IC csere (VGA, Chipset)  1 év jótállással: 34.990Ft - eközben a szerviz grátisz elvégez egy 8000 Ft értékű teljes laptoptisztítást.
  • Sürgősségi laptoptisztítás, preventív karbantartás, a hűtőrendszer újrapasztázás (megvárható): 11.990Ft
  • Jogtiszta operációs rendszer (Windows, Mac OS X, Linux) telepítése, kérés esetén adatmásolás, meghajtók és segédprogramok telepítése: 9.900 Ft-tól 25.000 Ft-ig (programok számától függően)
Ezek csak példák, természetesen minden márkafüggetlen szakszervizben végeznek memóriabővítés, SSD tárhely beszerelését az elavult HDD helyére. Minden műhelyben végeznek akkumulátor cserét Apple, HP, Lenovo márkájú laptopokban. Vásárolhatók továbbá laptoptöltők minden típushoz és modellhez.


A kijelzőt meg nem kell minden esetben kicserélni, a monitor lámpájának a meghibásodása is okozhatja a képernyő elsötétedését. Ilyenkor a kijelzőn nem megjelenő kép bizonyos mértékig láthatóvá tehető, ha egy elemlámpával rávilágítunk. A megvilágító LED cseréje rutinfeladat a legjobb budapesti weblap top szerviz számára

1 megjegyzés: