2018. december 31., hétfő

Megtört a laptop töltő kábele!

Mit tegyünk, ha megtört a notebook töltő kábele?


Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a laptop töltő egyik legkönnyebben, s talán legtöbbször sérülő pontja a kábel. Világrengető titkokat nem árulunk ebben a rövid összeállításban, csupán összeszedtünk néhány olyan információt a töltő használatával kapcsolatosan, melyek felett hajlamosak vagyunk átsiklani a hétköznapokban. Pedig bizonyos szempontokat figyelembe véve sokat tehetünk annak érdekében, hogy valóban hosszú életű legyen a laptop töltő.


Megtört a laptop töltő kábele!
Ha már nem lehet javítani, akkor laptop töltők széles választékából válogathatsz: laptopakkumulator.eu

 

A megtört laptop töltő kábel veszélyei


A helytakarékosság jegyében gyakran összegombócoljuk vagy rátekerjük a töltőre a kábelt, ez a mozdulatsor talán sokaknak ismerős lehet. Ám ez az egyik legrosszabb dolog, amit tehetünk az energiaellátásért felelő eszközünkkel, könnyen megszakadhat ugyanis a vezeték, még ha az a külső szigetelés miatt nem is látszik egyértelműen. A megtört kábel viszont több veszélyforrást is rejt magában, többek között rövidre zárhatja a hálózati tápegységet és a laptop alaplapját is tönkreteheti. Ezzel együtt szakemberek arra is figyelmeztetnek, hogy a megtört hálózati kábel az áramütés veszélyét is nagyban hordozza magában, s bizonyos esetekben akár tüzet is okozhat. Érdemes tehát mielőbb hozzáértő segítségét kérni, ha problémánk adódott a töltőkábellel.

Vélemény: a töltőn lévő kötegelővel megfelelően tárolhatjuk a kábelt ahelyett, hogy az adapterre tekernénk fel.

Mire vigyázz, ha megtört a laptop töltő kábele?


Lehetőleg ne mozgassuk a laptopot, amikor a töltő is csatlakoztatva van, ugyanis még egy kisebb mozdulatsor következtében is megtörhet a kábel. Ugyanakkor fontos azt is észben tartani, hogy soha ne vigyük olyan helyen a vezetéket, ahol beszorulhat, megnyomódhat, netán az ajtó útjába kerülhet.

Magunk is tesztelhetjük a laptop töltő működését


Fontos többek között annak ellenőrzése, hogy minden csatlakozás kellőképpen illeszkedik-e. Ugyanakkor a nem megfelelően működő töltőről sokat elárulhat az is, ha a kábelt is alaposan megvizsgáljuk, nincs-e rajta látható sérülés. A szakemberek szerint a DC-tápcsatlakozó érintkezőjét is lényeges górcső alá venni, hogy nincs-e elgörbülve vagy éppen eltörve. S amennyiben van rajta, ellenőrizzük azt is, hogy világít-e a laptop töltő LED-lámpája.

Bízzuk szakemberre a megoldást


Hiába javítjuk meg a kábelt, nagyobb eséllyel fog ugyanott megtörni a későbbiekben is. Ha még javítható is lenne a megtört vezeték, mozgatásnak, mindennapos használatnak van kitéve, s nem marad tartós a javítás.


Ha már nem lehet javítani, akkor laptop töltők széles választékából válogathatsz a Laptopakkumulator.eu webáruházban!


Röviden összefoglalva


•    A megtört laptop töltő kábel a gépre és emberre is veszélyes
•    A laptop töltő kötegelőjével megfelelően tárolható a kábel
•    Akár egy hirtelen mozdulat is kárt tehet a vezetékben
•    Feleslegesen kísérletezünk a megszakadt kábel javításával, mert újra megtörik

szerviz szolgáltatás: laptop budapest
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése